درب های آسانسور دارای دو نوع عمده می باشند:
درب های معمولی
درب های اتوماتیک
دربهای دستی بطور معمول و با استفاده از نیروی دست باز و بسته می شوند.دربهای اتوماتیک اسانسور که در آسانسورهای مدرن بیشتر کاربرد دارند توسط یک اپراتور کنترل می شوند و بصورت اتوماتیک باز و بسته می شوند.
دربهای معمولی
این دربها همانطور که در بالاتر گفتیم بصورت معمولی و با نیروی دست باز و بسته می شوند.بیشتر اسانسورهای متعلق به دهه ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۰ اروپا دربهای معمولی داشتند(دربهایی مثل درب های معمولی اتاق ها) برخی از این نوع دربها بصورت دستی باز می شوند اما بصورت خودکار/اتوماتیک بسته می شوند
این نوع درب ها هنوز نیز کاربرد دارند و در برخی اسانسورهای کوچک خانه ها استفاده می شوند یا برخی اسانسرهای حمل و نقل قدیمی کاربرد دارند
درب لولایی
در این حالت، کابین فاقد درب بوده و در حین حرکت، درب های طبقات و نیز دیواره بین دربها قابل مشاهده است
آسانسور با درب اتوماتیک
دربهای اتوماتیک مورد استفاده در اسانسورها بیشترین کاربر را در ساخت اسانسورهای مدرن امروزه دارند دربهای اتوماتیک اسانسور ها بوسیله اپراتور که برای آنها تعبیه شده باز و بسته می شوند و مکانیزم آنها توسط اپراتور باز و بسته می شود.
درب ها اسانسور انواع مختلفی شامل تک درب، دو درب دارند
آسانسور های تک درب
این نوع دربها تنها دارای یک پنل هستند و در ساختمان هایی که راهروهای کوچکی دارند استفاده می شوند که بصورت بازشو به شمت چپ یا راست قرار می گیرند این نوع دربها بیشتر در اپارتمان های ارزان تر و در ساختمان های قدیمی و در مناطقی مانند شمال امریکا، کانادا،برخی مناطق اروپا و کشورهای اسیایی بیشتر کاربرد دارند.
آسانسورهای دو درب
این نوع اسانسور ها دارای دو پنل هستند که در وسط به یکدیگر می رسند استفاده از انها در بسیاری از اپارتمان ها رایج است.یکی از مزایای این دربها سرعت انها است که سرعت و راندمان بالاتری دارند اما اشکال انها این است که در برخی ساختمانها بعلت عرضی که دارند نمی توانند به راحتی استفاده شوند.
دربهای اتوماتیک اسانسور انواع مختلفی دارند
درب تمام اتوماتیک تلسکوپی
در این نوع درب پس از توقف کابین درب کابین و طبقه بصورت خودکار و به یک سمت باز می شود
درب تمام اتوماتیک سانترا
درب های سانترال از نوع تمام اتوماتیک بوده و از وسط بازشو می باشند. در این حالت درب کابین و درب طبقه پس از توقف کابین بطور خودکار از وسط به طرفین باز میشود. اینگونه دربها در چاهک های با عرض زیاد قابل استفاده هستند.
دربهای نیمه اتوماتیک
گاهی اسانسورها دارای دو درب یکی اتوماتیک که درب داخلی است و درب بیرونی
درب بیرونی بصورت معمولی و با اعمال نیروی دست باز و بسته می شوند و درب داخلی بصورت اتوماتیک باز و بسته می شود.
درب نیمه اتوماتیک تلسکوپی
در این حالت، پس از توقف کابین درب آن به صورت اتوماتیک و به یک سمت بارپز می شود ولی درب طبقه بصورت لولایی بوده و به صورت دستی توسط کاربر باز می شود
درب نیمه اتوماتیک اتوبوسی
در این سیستم، درب کابین به صورت اتوماتیک از وسط به سمت داخل کابین باز می شود و درب طبقه بصورت دستی توسط کاربر باز می شود. در مکانهایی که عرض چاهک کم باشد از این نوع درب استفاده می شود.
خرداد ۱, ۱۳۹۸
خرداد ۲۲, ۱۳۹۷
دی ۱۹, ۱۳۹۶
مرداد ۲, ۱۳۹۶